Ananas sušeni rezine | 80 g

ananas-rezine-suhe
ananas-rezine-suheananas-rezine-suhe2Ananas sušeni rezine | 80 g
4,50 € kos

Specifikacija

Razrezano in skrbno posušeno v Sloveniji.

Brez konzervansov takšnih ali drugačnih (sladkor, benzoati, itd). Ananas vsebuje citronsko kislino, askorbinsko kislino (vitamin C) in pantotensko kislino (vitamin B), ki delujejo kot konzervansi. 

Ananas je tropsko sadje, ki raste širom po svetu, in je cenjen kot odličen vir vitaminov (C, B), encima bromelaina, mangana (Mn) in vlaknin.

Encim bromelain razgrajuje proteine kar lahko pomaga pri prebavi, raziskave pa so pokazale, da lahko pomaga tudi v boju proti rakavim celicam.

Nadalje bromelain lahko zmanjša količino sluzi v nosu in žrelu ob prehladu, kar je v kombinaciji s prisotnim vitaminom C zmagovalna kombinacija.

Vsebnost mikroelementa mangana deluje v prid močnejšim kostem in veznim tkivom. Raziskave kažejo, da pomaga ženskam v in po menopavzi pri zaviranju osteoporoze.

A previdno pri uživanju suhih rezin ananasa, saj je to produkt svežega ananasa, ki smo mu odstranili veliko količino vode. S tem smo ga stabilizirali, a obenem koncentrirali kisline (citronska in askorbinska kislina). 

Suhe rezine so pakirane v vrečkah, katerega gornji sloj je iz riževih vlaken. Notranji sestavljajo polimeri, ki preprečujejo prehajanje vlage, s tem pa ohranijo rezine stabilnost daljši čas.

Ime izdelka: Ananas, sušeni
Poreklo: kmetijstvo izven EU.

Neto količina v vrečki: 80 g.

Hranite na temnem in suhem mestu. Uporabno najmanj do datuma, natisnjenega na embalaži. Po odprtju hitro porabite. 

Hranilna vrednost v 100g suhega ananasa:

Energijska vrednost 1050 kJ/210 kcal
Maščobe 1 g
Ogljikovi hidrati 66 g
    od tega sladkorji  50 g
Vlaknine 7 g
Proteini 3 g
Vitamin C  250 mg (400 % PDV*) 

* priporočen dnevni vnos 

© Copyright Kepezzo.com - Izvedba ideART