Konopljine kapsule | 60 kapsul

kepezzo-capsules-hemp
kepezzo-capsules-hempkepezzo-capsules-hemp2
20,00 € kos

Najbolj neobdelana oblika uživanja konoplje. Posušena, zdrobljena in spakirana v celulozne kapsule. Vse kar je v konoplji dobrega ostane v nedotaknjeni obliki:

- fitokanabinoidi - so rastlinska verzija telesu lastnim endokanbinoidom (anandamid, 2-AG), ki v telesu opravljajo nevrotransmitersko funkcijo - komunikacija med celicami in organi v telesu. V primeru porušenega ravnovesja v telesu zaradi različnih vzrokov (stres, menopavza, zdravje, etc) lahko nadomestijo endokanabinoide za normalno delovanje. 
V kapsulah so prisotni v svoji naravni, kislinski obliki.

terpeni - so molekule, ki jih zaznavamo z vohom, torej dajejo rastlinam njihov značilen vonj. Vsaka rastlina ima specifičen nabor terpenov, ki ji daje edinstven vonj. S kliničnimi raziskavami so že potrdili vpliv posameznih terpenov n ačloveško telo. Recimo vonj sivke (linalool) na pomirjanje in spanje, vonj bora (pinen) na lajšanje težav z dihali in še mnogo več.

- antioksidanti (AO) so tiste kemijske spojine, ki, enostavno povedano, se bojujejo proti staranju. Le-to se dogaja zaradi prisotnosti prostih radikalov - gre za proces oksidacije. Najbolj znan AO je vitamin C (le-tega v konoplji ni).  V konoplji je združenih kar nekaj skupin antioksidantov:

  • flavonoidi - za primer lahko navedemo diosmin (izhaja iz lupine zelene pomaranče), ki se uporablja za lajšanje težav z krčnimi žilami (klinično dokazano), veliko pa zdravniki govorijo o taninih, ki se skrivajo v rdečem vinu.
  • klorofili - za koga mogoče presenetljivo, a tudi klorofili poleg tega, da so odgovorni za zeleno barvo in pretvarjanje CO2 v O2, imjo velik antioksidativni potencial.
  • vitamini - osnovna naloga je boj proti prostim radikalom in v konoplji najdemo predvsem vitamin E in B

vlaknine - poenostavljeno povedano so odgovorne za regulacijo vode v prebavnem procesu. Kakovost našega počutja oziroma zdravja je odvisna od učikovitosti našega prebavnega procesa = imunskega sistema.

minerale - je nabor mikrohranil - elementov, ki jih telo rabi za reguliranje kemijskih procesov v telesu - magnezij (Mg), kalcij (Ca) in fosfor (P) in množica ostalih.

esencialne amino kisline kot gradniki naših mišic, našega DNK, naših hormonov in prenašalcev komunikacije (nevrotransmiterjev). 

Zdrobljen cvet je napolnjen v celulozne kapsule, kar pomeni, da so rastlinskega izvora in kot takšne primerne tudi za vegane. natančneje je hidroksipropilmetil celuloza (HPMC) gradnik, lahko preverite njeno ustreznost.

Shranjevanje:
Izdelek shranjujte v temnem in suhem prostoru, nedosegljivo otrokom!

Opozorila:
Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. 
V primeru sočasne uporabe zdravil, se pred uživanjem kapsul posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Sestavine: zdrobljen posušen cvet industrijske konoplje (Cannabis Sativa L.), kapsula celulozna (HPMC hidroksipropilmetil celuloza, rastlinski izvor).

Uporaba: Priporočen Dnevni odmerek 1 kapsula (300 mg). Zaužijte z vodo, sokom ali drugo tekočino neodvisno od hrane. V 1 kapsuli je 300 mg zdrobljenega posušenega cveta industrijske konoplje (Cannabis Sativa L.).

© Copyright Kepezzo.com - Izvedba ideART