Zapis je nastal na osnovi mojih izkušenj s tržnice, veliko je bilo vprašanj o tem kako se da mazilo uporabiti. Ker mi je mar mojih strank, sem napisal tale sestavek oziroma blog post. Za začetek bi na hitro razložil kako je mazilo sestavljeno kot osnova za razumevanje mojega predloga uporabe mazil Kepezzo.

Poglavitna prednost pred kremami je to, da ne vsebuje vode. In iz tega sledi, da ni potrebno dodajati konzervansev in stabilizatorjev, ki gotovo ne naredijo nič dobrega za telo. Osnova mazil so olja (maščobne kisline) in voski (estri - spojine alkoholov in maščobnih kislin). Maščobne kisline so v večji meri nenasičene oblike in kot take imajo v sebi antioksidativno potencial ter s tem stabilizacijsko vlogo. Tej skupini bi lahko rekli tudi skelet mazila. Niso hlapni.

 

Naslednji pomemben del je izvleček industrijske konoplje oziroma konopljina smola. Sestavljena je zelo kompleksno, izpostavil bi tri skupine, ki se nahajajo v smoli. Vsem dobro poznani kanabinoidi (CBD, THC, CBN, CBC, CBG, etc.), naslednji so terpeni (osnovni gradniki eteričnih olj) in kot zadnji flavonoidi (močni rastlinski antioksidanti). Terpeni so hlapni.

Zadnja funkcionalna skupina so eterična olja oziroma terpeni. Če pri kanabinoidih, zaradi majhnega števila raziskav težko govorimo o merljivem vplivu na telo, pa so terpeni zelo dobro raziskani ter je ovrednoten njihov vpliv na človeško telo. Kanabinoidi so unikatni za konopljo, medtem ko so terpeni prisotni praktično pri vseh rastlinah. In so hlapni. In vsak terpen ima drugačen vpliv na človeško telo, torej lahko s pravilnim kombiniranjem ciljano pripravimo mazilo za določeno težavo.

Kot sem že omenil na začetku je bilo kar nekaj vprašanj kako uporabljati mazila. Pri vseh zgoraj omenjenih skupinah sem napisal zraven ali so hlapne. In prisotne ni vode, torej so vse komponente v olju topne. Sestava naše kože je takšna, da ne prepušča vode. Iz tega lahko sklepamo, da se brez večjih težav na koži razporedijo in absorbirajo v olju topne komponente - torej, vse ki so v mazilu. Zaradi hlapnih komponent dejansko na sebi izvajamo aromaterapijo. Toplota telesa povzroči, da se hlapnost poveča in s tem dvigne koncentracija terpenov v naši bližini. Tako obogaten zrak vdahnemo, terpeni se absorbirajo v pljučih in zaokrožijo po našem telesu s pomočjo krvnega obtoka.

Narava ne obljublja reševanja težav preko noči, a z redno in vztrajno rabo malih količin naravnih substanc, odpravlja marsikatero težavo.

Moj predlogi uporabe mazil Kepezzo, ki izkoriščajo lastnosti oljetopnosti in hlapnosti so:

1. Notranja stran zapestja

Manjšo količino mazila razmažemo na notranji strani zapestja, recimo na mestu, kjer ponavadi nosimo uro. Zaradi vsem znanega razloga je pogosto umivanje rok dandanes nuja in tako tega nanešenega mazila na zapestju ne izmijemo razen če tega ne želimo. Pri vsakodnevnih opravilih oziroma kriljenjem z rokami, tipkanje, kuhanje, vožnja avtomobila, ustvarjamo okoli sebe atmosfero napolnjeno s terpeni. Notranja stran zapestja je tudi pripravna za preveritev ali smo na katerega od terpenov oziroma eteričnih olj alergični. Ne pozabimo, terpeni v rastlinskem svetu opravljajo nalogo komunikatorja in obrambnega mehanizma pred škodljivci (živali, mikrobi, glive).

 

2. Prsni koš

Že naše babice in njihove babice so vedele, da se da z nanosom oljnih in alkoholnih tinktur različnih rastlin na prsni koš, lajšati in odpravljati marsikatero težavo. Moj predlog samo povzema to starodavno metodo z uporabo Kepezzo mazil. Koža vsrka veliko večino komponent, toplota prsnega koša pa dvigne koncetracijo terpenov praktično točno pred dihali. Namažete se lahko medtem, ko sedite na kavču, za mizo, v avtu ali pa pred spanjem. 

 

3. Obraz

Moj naslednji predlog je obraz in sicer iz več razlogov. Ponovno se izkoristi bližina dihal, a ob izkoristimo tudi druge pozitivne lastnosti mazil Kepezzo. Vgrajena konopljina smola, s svojimi tremi skupinami, je zaradi svojih proti-bakterijskih lastnosti lahko pomoč pri težavni koži (ogrci, mozolji,etc). Vseeno pa opozarjam, da prej preverite vašo morebitno alergenost na terpene na notranjem delu zapestja. 

 

4. Suhe pete in koža podplatov

Čisto izkustveno po naključju pa bi predlagal še zadnjo možnost. To sem sam ugotovil ob pogledu na svoje pete v kopalnici. Gotovo se vsi spomnite, kako so naši starši sedeli na kavču v dnevni sobi z nogami v lavorju in ribali, drgnili in jamrali kako jim "pokajo" pete. No, Kepezzo mazilo lahko uporabite pa tudi na tak način. Ker so sestavljena iz oljnih komponent, trdo kožo podplatov negujejo in nahranijo. Terpeni in ostale komponente iz konoplje pa kožo dezinficirajo ter se borijo proti glivicam. V poletnem času velik problem zaradi potenja nog. Kdo si ne želi imeti stopal kot so te na sliki ?

A se tukaj zgodba ne konča. Za nanos mazila Kepezzo na podplate, pa si boste odtrgali vsaj 1 minuto za vsako stopalo in s tem na sebi naredili še mini refleksno masažo. Ali morebiti vaš partner/partnerka, ki bo pa na tak način prejela mini dozo aromaterapije.

 

Če povzamem, si lahko marsikatero težavo olajšati ali celo odpravite z uporabo mazil Kepezzo:

Feniks za dvig duha in razpoloženja (proti tesnobi in depresiji, za svetlejši pogled),

Libido za poživitev krvnega obtoka  in

Sivka za pomirjanje in lepši ter lažji spanec.

Spremembe ne pričakujte preko noči, ker narava ima ves čas na voljo in dela z malimi, a trdnimi koraki.

 

 

© Copyright Kepezzo.com - Izvedba ideART